İlk Görüşte Aşk Gerçek Mi?


İlk görüşte aşk hakkında sürekli olarak araştırmalar yapılıyor. Son yapılan araştırmalar bize gösteriyor ki ilk görüşte aşk mümkün!

İlk görüşte aşk mümkündür, çünkü aşık olabileceğimiz birisini gördüğümüzde beyinimizde pek çok kimyasal salgılanır. Bu sayede karşımızdaki insanı hiç olmadığından daha güzel görürüz ve o kişiye, o anda aşık oluruz.
İlk görüşte aşk tamamen beyinde salgılanan kimyasallarla alakalıdır. Bazı insanlarda bu tür kimyasalların beyinde salgılanması çok zorken bazılarında da çok kolaydır. Şıpsevdilik de buradan gelir.
Ancak belirtmemizde fayda var:
Genellikle kimyasal kaynaklı aşık olma durumları(ilk görüşte aşk gibi) kısa sürüyor. 3 aylık bir ilişki sonrasında, birlikte olan kişilerin ne yazık ki %80’i ayrılıyor.
Bunun sebebi, kişiler partnerlerine alıştıktan sonra beyindeki aşık olmaya neden olan kimyasalların salgılanma oranları azalıyor.
Bu şekilde aşık olan kişiler için, aşka aşık diyebiliriz. Çünkü, aşık olduklarında beyinlerinde salgılanan kimyasallara bağımlı oluyorlar. Buna bağımlılık demek yanlış olmaz, eğer kişiler yoksunluk çekiyorsa, bu bir tür bağımlılıktır. Ancak bu tarz bağımlılık kötü değildir. İnsanın hayat enerjisini çok yüksekte tutmasını sağlar.